Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kažnjeni sa 41 KM zbog trčanja djeteta po stanu

Preuzmite sliku

Nenad Elezović je platio kaznu zbog toga što je njegovo dvogodišnje dijete, igrajući se, trčalo kroz stan

Nova odluka o kućnom redu u Beogradu izaziva veliku buru u javnosti u proteklih mjesec dana. Iako zvanično još uvijek nije stupila na snagu, jedan Beograđanin je već dobio kaznu koja je mnoge ostavila u čudu…

Nenad Elezović je platio kaznu zbog toga što je njegovo dvogodišnje dijete, igrajući se, trčalo kroz stan. Kazna, odnosno opomena u iznosu od 2.500 dinara, (oko 41 KM)  koju je platio, zapravo je posljedica “sukoba” sa komšijama, koja je trajala duže vrijeme, prenosi B92.

Elezović kaže da zgrada u kojoj stanuje sa porodicom ima nešto slabiju izolaciju, pa se često može čuti “svaka buka iz svakog stana, čak i malo glasniji govor”.

“Komšije koje stanuju ispod nas su, kada je dijete prohodalo i postalo živahnije u igri, počele da se žale da buka dolazi iz našeg stana. Ja sam više puta pitao komšiju kakva je ta buka, ali on nije znao da mi objasni. U jednom trenutku, mi smo shvatili da mu smeta kada dijete protrči, jer se tada poprilično čuje to ‘tutnjanje’. Kada sam pokušao da mu objasnim, on mi je rekao da se ne žali na dijete nego na buku”, priča “kažnjeni” otac.

Jednoga dana oko pola devet ujutro porodici Elezović je na vrata došla patrola policije, zbog prijave da se u njihovom stanu “premješta namještaj”.

Komšije su se, inače, oko godinu dana unazad dolazile na njihova vrata i želile se na buku, pa je na njihov poziv policija nekoliko puta dolazila da opominje Elezoviće. Česta pojavljivanja policije na vratima Nedanov stariji sin je počeo da doživljava veoma stresno, zbog čega su ga roditelji vodili i kod doktora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,