Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kamere snimile Splićanina Mateja kako ide ka stepeništu koje vodi do splava

Preuzmite sliku

Potraga za Splićaninom Matejom Perišom (27), koji je nestao u noći između četvrtka i petka u Beogradu, i dalje je u toku, a na terenu je riječna policija koja pretražuje Savu. Kako nezvanično saznaje Nova.rs, postoje snimci na kojima se vidi Matej, ali oni ne daju puno informacija o tome šta se desilo s mladim Splićaninom.

Kako reporter Nova.rs javlja sa terena, Splićanina su navodno snimile nadzorne kamere kako se kreće ka stepenicama, koje se spuštaju ka jednom splavu.

Vezano | Prijatelj Splićanina objavio snimak ispred noćnog kluba u Beogradu: “Nije mogao tek tako upasti u vodu” 

Ipak, snimak je dosta lošeg kvaliteta zbog magle koja je bila te noći.

Inače, potraga za Matejom je skoncentrisana na rijeku Savu, na potezu od Ušća do kafića „Gotik“ gdje je posljednji put viđen.

Vezano | Otac nestalog mladića iz Splita stiže u Beograd: “Nisam htio da sin ide u Srbiju…”

Podsjetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Od njega nema ni traga, ni glasa. Njegov otac saopštio je ranije da je krenuo ka Beogradu.

Nestanak mladića prijavljen je srpskoj policiji 31. decembra, kada je otpočela potraga za njim.

Njegov otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija, kaže da ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo.

“Došao je u Beograd s petoricom prijatelja, danas je trebalo da se vrate za Split. Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo”, kazao je Periš i zahvalio se srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti…

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudija, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolista Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje