Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako su prostitutke okupirale rijaliti: Bile jeftine i spremne na sve

Preuzmite sliku

Rijaliti programi danas su krcati ženama lakog morala, a kreatori ovakvih sadržaja imali su jake razloge da im daju prednost u odnosu na ličnosti sa karijerama i kakvim-takvim kredibilitetom.

Oni koji opravdavaju rijaliti programe i skaredan sadržaj koji se danas u njima emituje, obično kao obrazloženje navode to da je rijaliti program u Srbiju stigao mnogo pre Srpske napredne stranke, te da je neka prošla vlast kriva za dolazak Velikog Brata 2006. godine, ili Farme nekoliko godina kasnije, često zaboravljajući da su prvi rijaliti programi u Srbiji, uslovno rečeno, kulturno – obrazovni program za ovo čemu smo izloženi danas. Zato smo nekada umeli da se šokiramo nevinim poljupcem na TV B92 u kući Velikog Brata, a danas nam je pljuvanje, šamaranje, necenzurisani seks i pričanje o drogi i prostituciji potpuna normalna stvar na nacionalnim frekvencijama, na koju više i ne obraćamo pažnju.

Prvi Veliki Brat u Srbiji imao je jasan koncept. Nepoznati učesnici, koji su prethodno prošli kroz neophodna psiho – fizička testiranja, ulazili bi u potpuno opremljenu kuću izolovani od svijeta, pod budnim okom kamera, na sto dana. Ovakva vrsta licenciranog programa nije proizvodila skandale, barem ne one kakve danas znamo. Zato je domaća javnost nekoliko puta bila šokirana nežnim poljupcem, eventualnom blagom psovkom koja bi bila cenzurisana sa – bip, a do tuča i oštrih svađa gotovo da nije ni dolazilo.

Isto je važilo i za Farmu, koja se emitovala nekoliko godina kasnije. U jednoj pd prvih sezona Parova, tako je, recimo, glumac Irfan Mensur bio jedan od takmičara. U šouu je učestvovao i Igor Lazić Nigor, a svojevremeno je u VIP verziju Velikog Brata ušla i pjevačica Jelena Karleuša. Nakon 2010. godine, stvari su drastično krenule da se mijenjaju.

Predvodnik je bila televizija Happy sa glavnim urednikom Milomirem Marićem i gazdom Predragom Rankovićem Peconijem, koji je poznat kao “težak” na parama. Shvativši da im je “puno” da isplaćuju honorare za rijaliti učesnike, Marić i pjevač Danijel Đurić, nekadašnji učesnik rijalitija, ali i jedan od producenata, osmislili su novi koncept. Tako smo umjesto glumaca i pjevača u rijalitiju dobili ljude sa margine: osuđivane kriminalce ili osvjedočene prostitutke koji pokušavaju da se ubace u javni život, da operu svoje biografije, da se rehabilituju, ili jednostavno da postanu poznati kako bi mogli da nastave sa svojim kriminalnim aktivnostima, ali po većoj i jačoj cijeni.

Oni su pak bili spremni na sve radi promocije, pa su scene seksa, brutalne svađe i tuče postale ubrzo sastavni dio rijalitija, dok je televizija dobila gledanost.

Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, prva je javnosti poznata starleta iz rijalitija koja je na poziv Višeg tužilaštva u Beogradu saslušana 2019. u istrazi koja se vodi makroa Mihajla Maksimovića i njegovog brata Dušana Milenkovića.

 • Kako su mediji tada pisali, na spisku djevojaka koje su navodno radile za Maksimovića, osim Mimi Oro, našla se i Sanja Stanković, koja je tada bila učesnica rijalitija „Zadruga“, kao i Playboy zečica Božana Vujinović. I sam Maksimović, koji je nedavno objavio knjigu o prostitutkama sa kojima je radio, pisao je o prostitutkama koje su bile u rijalitijima.

  Tijana Maksimović, poznata i kao Tijana Ajfon, uhapšena je u Suhom Polju kraj Bijeljine tokom velike kokainske žurke sa orgijama 2020. godine, a sumnjiči se i za prostituciju i podvođenje, a široj javnosti postala je poznata kroz rijaliti programe “Parovi” i Maldivi”. U velikoj akciji „Kristal“ koju je sprovela Policijska uprava Bijeljina i MUP Republike Srpske uhapšeno je ukupno 35 osoba zbog zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije. Među njima je bila i Ajfon.

 • Tu je i Mina Vrbaški, koju je Srbija upoznala kao navodnu maloljetnu ljubavnicu pjevača Šaka Polumente. U rijaliti je ušla maloljetna, a prvi odnos pred kamerama imala je već prve večeri. Tri dana kasnije bacila je oko na drugog rijaliti igrača. Mediji navode da je do sada imala petnaest javnih veza. Nakon duge karijere u rijalitiju, postala je prva starleta koja je priznala da se bavila prostitucijom.

  – Ne kajem se što sam priznala, u ovoj kući je 70 posto djevojka isto to, ali nemaju petlju da to i priznaju. Znam provjereno da se one bave prostitucijom. Imam svoje izvore sa kojima sam ja bila, slučajno oni nekog znaju. Oni su mi sve potvrdili i ja sve znam – rekla je ona svojevremeno u rijalitiju “Zadruga”.

 • Mediji su ovih dana pisali i o rijaliti učesnici Martini Rajić, koja je također uhapšena za bavljenje elitnom prostitucijom, a učestvovala je u “Parovima”.

 • Prema operativnim informacijama policije koje su dospjele u medije, djevojke koje su radile za uhapšenu madam Jelenu J, među koje navodno spada i Rajić, uzimale su 1.000 do 1.500 eura za “klasičan” i oralni seks, a za posebne želje, klijenti su plaćali specijalne cijene.

  Cijena za noć sa djevojkom nije bila ispod 5.000 eura. (Nova.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje