Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je BIA upala u tajnu sobu Belivukove kuće: Prikazan snimak otkrivanja “klanice” u Ritopeku

Preuzmite sliku

Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) danas je objavila snimke na kojima se vidi upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku od 4. februara ove godine, kao i snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična djela. Kako se na snimku vidi, na ulazu u tajnu sobu je velika količina pepela.

– Ovo su snimci akcije Bezbjednosno informativne agencije, koje je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Repiblike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica – navodi se u snimku koji je preneo Telegraf.

Kako se dodaje, većina članova grupe suočena je sa kaznom doživotnog zatvora.

Potom je prikazan snimak upada u kuću u Ritopeku 4. februara 2020. godine, a zatim i pronalazak tajne sobe gde su vršena najteža krivična djela od strane ove organizovane kriminalne grupe. Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cijevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

Snimak pogledajte OVDJE.

Poslije razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk – Miljković, policija je došla do informacija koje su je odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, na sjednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, zbog izvršenja krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,