Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako bi dokazao da nije nacionalist, crnogoroski ministar nabrajao nacionalnosti djevojaka s kojima je bio

Preuzmite sliku

Ministar finansija i socijalne zaštite u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama nakon što se na originalan način pokušao odbraniti od optužbi za nacionalizam.

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na protestu u Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako “s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve”.

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

Kao ključni dokaz da nije nacionalistički orijentiran, nabrojao je nacionalnosti djevojaka s kojima je bio.

– Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist… Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojem bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima – izjavio je Spajić.

Inače, Spajić je na Osaka univerzitetu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana. U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom univerzitetu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis univerzitetu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Evropi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti.

U njegovo bogato ljubavno iskustvo nema sumnje, a je li Spajić ovime uspio uvjeriti javnost da nije nacionalist, prosudite sami. (Direktno.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje