Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Još se utvrđuje identitet dvoje utopljenih u Nacionalnom parku Krka

Preuzmite sliku

Pronađene su lične stvari mlade žene koja se u subotu utopila zajedno s muškarcem azijskog porijeka u rijeci Krki kod Skradinskog buka u Nacionalnom parku Krka, ali identitet dvoje utopljenika još se utvrđuje

Također, neslužbeno se saznaje da je riječ o 21-godišnjakinji, državljanki Koreje, dok muškarčeve lične stvari još nisu pronađene.

– Tačno je da su pronađene stvari koje zasad dovodimo u vezu s istragom o identifikaciji nastradalih u rijeci Krki – potvrdila je za Morski.hr potparolka šibenske policije Marica Kosor, koja službene potvrde o identitetu do okončanja istrage još ne može dati.

Međutim, potvrdila je da je umrla žena mlađe, a muškarac starije dobi.

Dvoje stranih turista utopilo se u subotu popodne na području Skradinskog buka u Nacionalnom parku Krka, a policija je u subotu oko 15,40 sati zaprimila dojavu čuvara iz NP-a da se na dubini od tri metra nalaze tijela dvije osobe. Iz NP-a su također obavijestili sve nadležne službe.

Uspolenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su uviđaj kako bi se utvrdile okolnosti nesreće, a identifikacija smrtno stradalih još traje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje