Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jezivo otkriće na Hvaru: Na deponiji pronašao lijesove sa ljudskim posmrtnim ostacima

Preuzmite sliku

Vijesti s otoka Hvara iz sedmice u sedmicu ne prestaju šokirati, kako lokalno stanovništvo, tako i ostatak Hrvatske.

Nakon što je prije sedam dana psihički rastrojeni muškarac drškom motike nasmrt istukao vremešnog oca u mjestu Dol jer “je imao poslanje s neba”, u Općini Stari Grad na deponiji otpada pronađeni su raspadnuti lijesovi s posmrtnim ostacima više osoba.

U toku je policijski uviđaj i utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do impoviziranog “groblja”, odnosno zašto su lijesovi završili na smetljištu uz naselje Malo Selo nadomak Staroga Grada.

Kako saznaje Jutarnji, u petak oko 15 sati hvarska policija zaprimila je od šokiranog građanina anonimnu dojavu da se na spomenutom smetljištu nalaze raspadnuti lijesovi s posmrtnim ostacima.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna Hvaranka angažirala je osobe da joj očiste grobnicu. Međutim, očito se tokom “čišćenja” naišlo na nekoliko prepreka, a jedna od njih bili su i sanduci s kostima u vrlo lošem stanju.

Je li to “čišćenje” bilo u skladu s propisima i po pravilima struke te uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazat će istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starome Gradu započet uviđaj na temelju dojave, te da su o nesvakidašnjem slučaju izvijestili Državno tužilaštvo, sanitarnog inspektora i inspektora zaštite okoliša.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno poduzeće Lovrinac, koje će ih odnijeti na Odjel patologije splitske bolnice na obdukciju.

U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, no postoje li “propusti s njegove strane ili je  u pitanju besramna namjera” tek se treba utvrditi.

Vlasnica groba i njezina porodica navodno su s područja Sućurja, a ovakav scenarij nije im bio ni na kraj pameti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,