Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeziv snimak urušavanja zgrade u Beogradu: Zidovi pucaju, tlo nestaje

Preuzmite sliku

U Beogradu na Vračaru danas je oko 11 časova došlo je do urušavanja zgrade, a stanari su evakuisani i nije bilo povrijeđenih.

Kako su mediji prenijeli, u zgradi je bilo sedam stanova i isto toliko stanara, ili tek nešto više od tog broja.

Pretpostavlja se da je do urušavanja došlo zbog radova na obližnjem gradilištu, na koje su stanari navodno već upozoravali.

Zgrada nije potpuno srušena, već dio u prizemlju.

Kako se na snimku vidi, na oko minut trajanja, dio zgrade se samo “odlijepio”. Nakon urušavanja podigao se oblak prašine.

Zamjenik gradonačelnika, Goran Vesić, rekao je da će svi odgovorni odgovarati za ono što se desilo.

“Najvažnije je da su ljudski životi spašeni, niko nije stradao, građevinska inspekcija je odmah izašla na teren, tokom sutrašnjeg dana će biti podnijete krivične prijave protiv svih odgovornih. U kontaktu smo sa nadležnim tužilaštvom kako bi oni koji su krivi za ovo što se dogodilo odgovarali. Pet porodica je smješteno u hotel Slavija, o trošku opštine Vračar, obezbjedili smo im osnovne potrepštine. Za njih će biti iznajmljeni stanovi koje će morati da plati investitor, kao i svu štetu“,  kaže Vesić.

„Kako niko nije smio da uđe u zgradu pošto postoji opasnost od rušenja, tamo je ostala da stražari policija, i komunalna milicija koja će čuvati zgradu kako ne bi neko slučajno odnio njihove stvari koje se nalaze u zgradi“, dodao je Vesić prenose srbijanski mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,