Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeziv snimak: Svi tragaju za monstrumom koji je šutirao štene nasred ulice

Preuzmite sliku

Beogradska policija i dalje traga za muškarcem koji je 6. januara oko 12 časova u Deligradskoj ulici u Beogradu išutirao štene mešanca naočigled brojnih prolaznika, o čemu svjedoči uznemirujući snimak koji kruži na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako stariji muškarac prilazi i krvnički šutira štene staro svega nekoliko meseci. Životinja je od siline udarca odletjela metar dalje i ostala da leži nepomično, a nasilnik je nonšalantno nastavio svojim putem, kao da se ništa nije dogodilo, Blic.rs.

Prije nego što je muškarac prišao životinji, ona je stajala sa strane trotoara i ni na jedan način ga nije ugrozila, a nakon što je izgubila svijest usljed udarca, u pomoć su joj pritekle komšije i prolaznici koji su odmah pozvali policiju i službu Hitne pomoći za pse.

– Ne znamo ko je on ni šta je, ali ovdje su postavljene kamere i zvali smo MUP da reaguje. Pas je ostao nepomičan na zemlji, nije disao… Namjeravam da idem u tu proceduru, da vidim kako će to dalje da se odvija – ispričala je jedna od prolaznica.

  • Kako je rečeno u MUP, policija i dalje intenzivno traga za ovim čovjekom. Oni pozivaju sve građane koji znaju nešto o njemu, da se jave policiji.

    Ukoliko se dokaže da je ovaj muškarac kriv, mogao bi da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodjelo koje je učinio.

    Po krivičnom zakonu Srbije, za ovakvo djelo se počinilac može kazniti se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,