Petak, 9. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jeziv slučaj u regionu: Djevojčicu otac godinama držao zatočenu u stanu kao roba

Preuzmite sliku

Djevojčica (8) koju je otac U. P. (38) do prije tri dana držao zatočenu u stanu kao roba bila je u veoma teškom stanju kada je pronašla policija, prenosi Raport.ba.

Kako se saznaje, dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, da kada su je vidjeli dežurni doktori, svi su zaplakali!

Prema informacijama, brigu o djevojčici je preuzelo Prihvatilište za djecu, nakon što je primljena u bolnicu kada je policija zatekla zatvorenu u stanu u kojem je živjela sa ocem.

„Ona je bila u stanu sa ocem koji joj je povremeno davao hranu. Djevojčica je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mjesecima. Da je ostala u tom stanju još pet dana, pitanje je da li bi preživjela“, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Djevojčica je bila premršava za svoj uzrast.

Podsjetimo, jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila u policijskoj stanici Palilula da je muž U. P. brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu zatočenu u stanu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama, izjavila je da je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

„Ona je ispričala da je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži kćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela I. L., osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom“, kaže izvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,