Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jeste li čuli za skrivenu plažu na Makarskoj rivijeri koja je prethodno bila raj za nudiste?

Preuzmite sliku

Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri skrivena je lokacija koju su brojni svjetski turistički magazini svrstali na listu najljepših u Evropi, a ranije je bila namijenjena isključivo za nudiste.

Otkako su svjetski mediji poput CNN-a, Voguea pisali o plaži Nugal, ali i zahvaljujući društvenim mrežama do tad nepoznati komadić obale Jadranskog mora postao je prilično popularan.

 • Portal European Best Destination proglasio ju je trećom najljepšom plažom u Evropi 2019. godine, a 2020. godine američki magazin Condé Nast Traveler izdvojio ju je kao jednu od 25 najljepših evropskih plaža.

 • Condé Nast Traveler napomenuo je da je, kako bi došli do ove lokacije, potrebno spustiti se niz liticu i gaziti kroz borovu šumu oko 40 minuta.

  “Spektakularan pogled s dna – plaža je dramatično okružena strmim liticama s obje strane – i hladna kristalna voda čine je vrijednom putovanja”, navodi se u članku iz 2020.

 • Kao poseban savjet izdvojili su: “Dođite nakon jake kiše i moći ćete uočiti vodopad od približno 10 metara kako se spušta niz najsjeverniju liticu”.

  Dok su ranije za plažu znali samo lokalci, uz pomoć društvenih mreža postala je prilično poznata. Također, ranije je bila rezervisana isključivo za nudiste, dok danas postoje dva kopnom podijeljena dijela – jedan namijenjen za nudiste, a drugi za ostale.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,