Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeremić: Nije daleko dan kada Vučić više neće biti na vlasti

Preuzmite sliku

Predsjednik Narodne stranke Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je „Srbija voz na kolosjeku za propast“ kojim upravlja pomahnitali mašinovođa, i da je revanšizam preduslov da se taj voz postavi na pravi kolosjek po izbacivanju mašinovođe.

“Promjena vlasti, odnosno mašinovođe i povlačenje kočnice na putu za propast je samo prvi korak, jer ćemo i u tom trenutku još uvijek biti na pogrešnom kolosjeku. Misija Narodne stranke nije samo da promijeni mašinovođu i da izbaci iz prve klase one koji uživaju bogateći se na račun ostalih putnika. Naš zadatak će biti da izgradimo šine koje vode u dobrom pravcu, i da na njih premjestimo voz“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara.

Jeremić je rekao da nije daleko dan u kojem predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više neće biti na vlasti, ali da je to tek prvi korak poslije kojeg slijedi najteži zadatak – ispuniti velika očekivanja gradjana koja ne smiju biti iznevjerena.

On je dodao da revanšizam nije individualna osveta, već pretpostavka za promjenu Srbije na način koji zaslužuju svi koji u njoj žive.

„Pristanak na revanšizam će biti majka svih preduslova za saradnju sa Narodnom strankom. Neće biti skupštinske većine, ni u republici, ni u Beogradu, ni na Zvezdari, ni u Ćićevcu ako ne bude razumijevanja za čvrsto opredeljenje Narodne stranke da se sprovede revanšizam. Narodna stranka drži riječ. A dajemo riječ da će biti revanšizma“, rekao je Jeremić.

Narodna stranka je, naglasio je on, „spremna za dan poslije“, jer ima politiku, ljude i i organizaciju da sprovede program koji će oporaviti Srbiju.

„Suzbićt emo korupciju i insistiraćemo na socijalnoj pravdi. Buduća vlast u kojoj će Narodna stranka biti ključni faktor vratit će otete penzije, to obećanje ćemo ispuniti. Mi smo stranka desnog centra i vjerujemo u domaće privatno preduzetništvo, jer smatramo da su mali i srednji preduzetnici glavna motorna snaga srpske privrede u budućnosti“, naveo je Jeremić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,