Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedna osoba već osuđena zbog upada u RTS, a još četiri osobe uhapšene

Preuzmite sliku

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je kaznu do 30 dana zatvora devetnaestogodišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa upadom u zgradu RTS-a.
Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja “drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi”.

“On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali”, dodao je Marinović.

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M. Č. (1977) i M. P. (1976).

  • On je napomenuo da su još četiri osobe privedene u Prekršajni sud i da do kraja dana ovaj sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

    Demonstranti su sinoć oko 20:00 sati, predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS-a zahtjevajući uživo uključenje u program.

  • Među demonstrantima su bili i lider Demokratske strane Zoran Lutovac i jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

    Više hiljada demonstranata danas se okupilo pred zgradom Predsjedništva Srbije, gdje su tražili ostavku Aleksandra Vučića. Nekoliko sati zgrada je bila blokirana, a onda su se demonstranti povukli i uputili prema policijskoj stanici gdje se nelazi nekoliko uhapšenih osoba zbog upada u zgradu RTS-a. (SRNA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,