Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Janša: Uz striktno poštovanje sadašnjih mjera drastične se mogu izbjeći

Preuzmite sliku

Slovenski premijer Janez Janša kazao je da će njegova vlada izbjegavati uvođenje novih mjera sve dok se to bude moglo u sadašnjem valu epidemije covida-19 koji je uzrokovala mnogo zaraznija omikron varijanta koronavirusa.

“Bude li moguće, nećemo zaoštravati sadašnje mjere i nadamo se da ćemo se kroz ovaj val probiti s poštovanjem važećih mjera”, kazao je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju, no dodao je kako se zemlja uslijed velikog broja zaraženih zbog relativno niske procijepljenosti nalazi “na rubu”, prenosi Hina.

“Hoće li biti potrebna drastična zaoštravanja, to ovisi o većoj procijepljenosti, što bi ublažilo posljedice ovako velikog broja zaraženih”, dodao je slovenski premijer, pozvavši sve da se drže mjera i pravila koja su na snazi.

Prema Janšinim bi se riječima bez drastičnih mjera moglo prevladati sadašnje ozbiljno epidemiološko stanje, ali samo ako se svi budu “striktno pridržavali” postojećih pravila.

Što se tiče eventualnog uvođenja obveznog cijepljenja, Janša je podsjetio da je dobar dio javnosti protiv toga, no da o tome još ne postoji niti jedinstveno mišljenje struke niti preporuke na razini Europske unije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,