Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz prodaje se povlači kreatin poljskog proizvođača zbog povećane količine žive

Preuzmite sliku

Zbog povećane količine teškog metala – žive, proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije EU o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani.

Državni inspektorat RH izvijestio je potrošače o opozivu poljskog proizvoda ALLNUTRITION CREATINE muscle max 500g, zbog povećane količine teškog metala – žive u sadržaju, saopšteno  je danas iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvodi ALLNUTRITION CREATINE muscle max 500g koji se povlači s tržišta, imaju serijske brojeve 4E2.T24/07 2024, najbolje upotrijebiti do 31.07.2024. i 3E4.T24/08 2024 najbolje upotrijebiti do 31.08.2024.
Zbog povećane količine teškog metala – žive, proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije EU o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani. Proizvođač je SFD Spółka Akcyjna, Opole, Poljska, a u maloprodaju ga stavlja preduzeće SENSUS GRUPA d.o.o. iz Zagreba, prenosi Index.hr.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom, a obavijest se odnosi isključivo na navedeni proizvod, naveli su iz HAPIH-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje