Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Đakić pušten na slobodu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odbio je prijedlog virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću, koji je u 18 sati pušten.

Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Ivan Đakić (22) se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao, ali i da ne bi došlo do tolikog interesa javnosti za njegov slučaj da nije sin saborskog zastupnika, javila je Hina.

Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage. Rekao je kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati redovito javljati.

Zamjenica virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva Magde Kovačević bila je predložila određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i širenje mržnje, no sudac istrage Ivan Garić prijedlog je odbio.

Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića proveo je noć u pritvoru i danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici.

Ivan Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”. Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu i ispričao se, policija ga je uhitila.

HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje, podsjeća Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: