Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Istraga misteriozne smrti Srbina na brodu punom kokaina: ‘Otkriveno šta je napisao – krvlju!‘

Preuzmite sliku

Talijanski mediji javljaju da su pored tijela bile ispisane rečenice u kojima je Panić molio porodicu za oprost, ali oružje nije pronađeno

Jeziva smrt Dragana Panića iz okolice Beograda na brodu MSC Adelaide, na kojem je pronađeno pola tona kokaina u Genovi, i dalje je misterij. Prema informacijama koje prenose talijanski mediji, obdukcija Srbina je gotova, a ono što su priopćili jest da je rana na vratu duboka, prenosi Blic.

Također su naveli da su pored tijela bile ispisane rečenice na srpskom jeziku u kojima je “molio Boga da ga uzme sebi i molio porodicu za oprost”. Iako takve stvari ukazuju na samoubojstvo, ono što stvara sumnju je to što oružje nije pronađeno, navodi Blic.

Članovi posade su rekli da je mahao žiletom po brodu, ali žilet nije pronađen. “Posada broda je rekla da je vidjela Srbina sa žiletom kako šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tijela nije pronađen žilet”.

Porodica i komđije preminulog tvrde da se on nikada ne bi ubio i svi se drže jedne teorije, a to je da je Dragan bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. “Ma kakvo samoubistvo. Bio je jak čovjek, sposoban i moćan. Ima divnu porodicu, otišao je za njih da zaradi… On je vidio nešto što ne treba”, kažu njegovi rođaci iz okolice Beograda.

 • ‘Nikad nije napravio problem’

  Također, odbacuju mogućnost da se bavio švercom kokaina. “Nikad ovdje problem nije napravio, nije ni tamo, nije se nezakonitim poslovima bavio. Dobar je bio, miran, radišan, radio je u Rafineriji, poslije otišao na brod”, kako kažu.

  Inače, prvo je otkriven kokain i to nakon što su primijetili da se tokom noći neko vrti oko njega, a tek onda je Dragan nađen mrtav. “Lučki radnik je uhapđen na djelu kada je istovario kontejner s 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapđenja policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije”, pišu talijanski mediji.

  Brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio skriven u dijelu gdje je bila smještena kafa. Do pronalaska tijela došlo je prije nekoliko dana, nakon što je utvrđeno da se na brodu prevozila veća količina kokaina.

  Lučki radnik uhapđen je “in flagranti” kada je iskrcao kontejner s 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapđenja, policija se ukrcala na brod i pronašla zaklanog muškarca iz Srbije, saopđtili su ranije talijanski mediji.

  Tamošnji istražitelji istražuju je li smrt državljanina Srbije povezana s pošiljkom kokaina.

  Članovi posade broda rekli su da su vidjeli Srbina s nožem kako hoda po brodu, ali čudno im je kako nož nije pronađen pored njegovog tijela. Zasad su uhapđena dvojica muškaraca s broda, a jedan od njih uhvaćen je kako prenosi vreće s kokainom, saopđtili su ranije talijanski mediji.

  U medijima se pojavila i informacija da je jedan od osumnjičenih rekao da se Srbin sam ubio tako što si je žiletom prerezao vrat.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,