Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ispred Vučićevog bilborda na hotelu Ambasador donijet džinovski ekološki sendvič

Preuzmite sliku

Blokade prometnica u Novom Sadu, Nišu, Šapcu i Preljini počele su oko 14 sata, kako je bilo i najavljeno.

Veliki poster Vučića

Građani dolaze iz svih pravaca u grupama. Blokada će, kako je najavljeno, trajati sat vremena, a poslije toga je najavljena šetnja do Mosta slobode.

Blokada je počela i u Nišu gdje su građani blokirali Ulicu Nikole Pašića kod same Skupštine grada i ima puno manje protestanata nego prošle subote.

Odatle su se okupljeni građani uputili prema centralnom Trgu kralja Milana, inspirirani, prema ranijim objavama na društvenim mrežama, posterom s likom predsjednika Aleksandra Vučića kojim je oblijepljen hotel Ambasador. Vučić se inače od jučer nalazi u trodnevnoj posjeti Nišu.

 • Najavljena je protestna šetnja do ugla Sremske i Bulevara Nemanjića, oko dva kilometra od trga.

  Mirko Filipović, zastupnik Užičana koji su dobili prekršajne prijave zbog sudjelovanja na prethodnim protestima, kaže da su prijave stigle na desetine adresa.

  On je kazao da su neki pristali platiti 50 posto predviđene kazne u roku od osam dana, a neki su smatrali da treba tražiti sudsku zaštitu.

  “Meni se obratio i veći broj policijskih službenika koji su u prekršajnim prijavama navedeni kao svjedoci tih prekršaja. Te ljude niko nije pitao žele li biti svjedoci, da li su koga vidjeli i što misle o svemu tome. Te ljude je sram, oni su izmanipulirani po nalogu vrha MUP-a iz Beograda”, istaknuo je Filipović.

 • On je rekao da režim u Srbiji zasniva svoj uspjeh na podjelama među ljudima.

  U Užicama se također okupilo manje ljudi nego ranije, a Filipović smatra da je razlog tome što je organizacija Kreni-Promijeni objavila da se protesti prekidaju, ali vjeruje da će protest“tek buknuti”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje