Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Incidenti u Beogradu: Da li će Vulinova policija tući i Milicu, partnerku Ane Brnabić

Preuzmite sliku

Nakon današnjeg sastanka između predstavnika Evropske unije i kabineta predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić postignut je dogovor da se održi šetnja u okviru Europridea 2022. Šetnja je planirana za 17.30 sati. Ulice u centru Beograda su već zatvorene i zabilježeni su i prvi incidenti.   

Uprkos najavama da će partnerka premijerke Milica Đurić učestvovati u šetnji, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je upozorio da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će “striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i suda”. Da li to znači da će Vulinova policija krenuti i na partnerku premijerke Srbije?

Brnabić je na današnjem sastanku sa evropskim zvaničnicima jasno rekla – šetnje u okviru Evrope bit će. Dodala je i da će u današnjoj šetnji prisustvovati njena partnerka Milica, ali ona neće, jer će se “zalagati da svi budu sigurni”.

S druge strane, Vulin se oglušio o izjave Brnabić te se u zvaničnom saopćenju MUP-a izričito navodi da “nedozvoljene šetnje neće biti”.

Svega nekoliko sati prije šetnje u okviru Europridea, tenzije ne prestaju, a protivnici ovog događaja okupljeni su od prijepodnevnih sati. Do nekoliko incidenata je došlo – bacanje flaše na novinare, privođenja, šaketanje, posjedovanje hladnog oružja. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,