Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husein ef. Kavazović u Novom Pazaru: Potrebno je jedinstvo u islamskoj zajednici (FOTO)

Preuzmite sliku

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, na početku posjete Sandžaku izjavio je večeras u Novom Pazaru da je potrebno jedinstvo u islamskoj zajednici, javlja Anadolu Agency (AA).

“Reisu-l-ulema je podsjetio da od prvog dana svog mandata aktivno radi na jedinstvu islamske zajednice, te poručio da glavni nosioci vraćanja tog jedinstva trebaju biti rukovodioci ustanova i čelnici medžlisa Islamske zajednice“, saopćeno je večeras iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) nakon susreta.

Reis Kavazović je sa delegacijom, na početku dvodnevne posjete u Sandžaku, posjetio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija Mevlud ef. Dudić sa saradnicima.

Iz Mešihata IZ- u Srbiji je navedeno da se, nakon dobrodošlice od muftije Dudića, te predstavljanja ustanova Mešihata od njihovih rukovodilaca, kao i medžlisa od glavnih imama, obratio reisu-l-ulema Kavazović koji je izrazio svoje zadovoljstvo onime što je čuo, istakavši da je Islamska zajednica u Srbiji u nekim projektima pretekla Islamsku zajednicu u BiH.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u ponedjeljak će prisustvovati svečanosti povodom otvaranja prve faze dogradnje na zgradi Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

U Srbiji od 2007. godine djeluju dvije islamske zajednice, Islamska zajednica u Srbiji (IZuS) i Islamska zajednica Srbije (IZS).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje