Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Žena ukrala klupe iz gradskog parka i postavila ih u svoje dvorište

Preuzmite sliku

Žena je iz gradskog parka iz naselja Piškorevci u Đakovu ukrala tri klupe i postavila ih u svoje dvorište.

Ukradene klupe vrijedne su 1.179 eura, a pravo je pitanje kako ih je uspjela odnijeti jer su zbog betonskih nosača vrlo teške, piše Jutarnji list.

“Početkom avgusta Đakovčani su se našli u čudu. I na nogama. Samo koji mjesec nakon što je gradska uprava na javnim površinama u prigradskom naselju Piškorevci postavila nove klupe, one su nestale. Dok su još nagađali gdje su nestale klupe, koje su im dobro došle za odmor i druženje, u slučaj se uplela i policija. Iz Grada je prijavljeno da su klupe – ukradene”, navodi se u tekstu.

Lopov je ubrzo pronađen.

“Početkom augusta u Piškorevcima, 49-godišnjakinja je ukrala tri klupe, vlasništvo pravne osobe, koje su se nalazile na ulici. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta od oko 9.000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće – saopštila je osječka Policijska uprava.

Kako se saznaje, ukradene klupe pronađene su u dvorištu 49-godišnje.

Krađa klupa s gradskog šetališta vjerovatno je najbizarniji lopovluk u Slavoniji. Slavonci su favoritom bizarnosti dosad smatrali kradljivca koji se podvukao pod “korsu” i ukrao dio izduvnog ventila, navodi list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,