Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Zbog olujnog vremena otežan saobraćaj, kolone duge nekoliko kilometara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zbog olujnog vremena, otežan je saobraćaj na cestama u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog saobraćajne nezgode kod odmorišta Draganić u Hrvatskoj na autocesti A1 (Zagreb-Split-Dubrovnik) u smjeru mora vozi se usporeno, u koloni od četiri kilometra. Zbog olujne bure samo za privatna vozila otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (9,20), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (7,45), DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Dionica DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most otvoreni su je od ranih jutarnjih sati.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je zabranjen za  autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na ulasku na autocestu A1 u smjeru mora. Kolona vozila na ulasku u Lučkom duga je oko 3,5 kilometara, a dijelom se proteže i na zagrebačku obilaznicu (A3) gdje je jak priljev vozila iz smjera Jankomira. Zbog vrlo gustog prometa i kiše na autocesti A1 vozi se usporeno između Zagreba i Bosiljeva te na pojedinim dionicama kroz Liku u smjeru mora.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje kolona vozila je oko tri kilometra.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj, Nova Sela, Metković, gdje se čeka sat i po, a na prelazima Kamensko i Aržano čeka se oko 45 minuta.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko deset redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Rijeka-Cres-Mali Lošinj.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Rijeka, Zadar i Split, saopćeno je iz Hrvatskog auto-kluba (HAK). (Tuzlanski.ba/Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: