Ponedjeljak, 28. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Vatra guta kamione, odjekuju eksplozije, autocesta blokirana

Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila. Iz PU zagrebačke kažu da još nemaju informacija o nesreći ni povrijeđenima te da je postupanje u toku.

Prema neslužbenim informacijama radi se o dva teretna vozila te dva automobila.

– Prolazili smo suprotnim trakom i vidjeli gust dim, kad smo došli bliže, prizor je bio šokantan – ispričali su čitatelji.


Kako se saznaje, na jednom kamionu koji je u plamenu su bačve koje stalno detoniraju, što otežava gašenje.

  • – Među prvima sam došao blizu mjesta nesreće, vozio sam iz suprotnog smjera. Kolega iz prvog kamiona me zaustavio i vikao da zovem policiju. Nazvao sam 112 i poslije smo pokušali pomoći vozaču trećeg kamiona. Ležao je bez svijesti ali nismo mogli nikako otvoriti vrata jer su počele detonacije. Morao sam brzo otići jer sam i ja vozio cisternu koja se mogla zapaliti, nisam htio rizikovati, nadam se da su ga uspjeli izvući na vrijeme. Vozim dugi niz godina i nisam ništa slično doživio, prestrašno – ispričao je čitatelj koji je među prvima se našao na mjestu nesreće.

  • Zbog saobraćajne nesreće nastala je velika gužva na autocesti, saobraćaj je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

    Iz HAK-a navode da je zbog saobraćajne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad, prekinut saobraćaj u oba smjera. U smjeru istoka obilazno se vozi preko Rugvice, a u smjeru zapada preko čvora Ivanić Grad (čvor Rugvica-ŽC3070–ŽC3034–ŽC3074–ŽC3041-nerazvrstana cesta Etanska cesta-DC43–čvor Ivanić Grad i obrnuto).

    Kolone vozila u oba smjera duge su oko 2 km, javlja HAK oko 17.15 sati. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,