Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Vandali demolirali pekaru jer im prodavačica nije dala lepine?

Preuzmite sliku

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Sinju je završio uništavanjem inventara i prolijevanjem sokova i jogurta u pekari u Ulici bana Jelačića. Zbog prljanja zastave dvojici prijeti kaznena prijava

Petoricu mladića sinjska će policija voziti na Prekršajni sud nakon što su ih priveli zbog demoliranja pekare u Ulici bana Jelačića. U nju su ušli u ponedjeljak, na samom kraju obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, oko 23.30 sati.

Kako pokazuje snimak s nadzorne kamere poprilično su se potrudili zaprljati sve površine u pekari, od stakla, poda i zidova ali i obješene hrvatske zastave.

Kako piše portal Dalmacija News, za sve su krive lepine koje im vlasnik, tokom odigravanja humanitarnog malonogometnog turnira, nije želio prodati jer su bili iz susjednog mjesta. Vlasnik tokom srijede nije bio dostupan za komentar.

S obzirom na to da niko od pet mladića tokom uništavanja pekare nije bio maskiran, policajci su ih brzo identifikovali. Svi su prijavljeni za kršenje zakona o javnom redu i miru te im prijeti od 200 do 1300 kuna kazne (52 KM do 344 KM). No, kriminalistička obrada protiv dvojice još traje jer istražioci sumnjaju da su povrijedili ugled Republike Hrvatske prljajući zastavu. Za to im prijeti do godine dana zatvora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,