Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Ukrali Porsche pa ga rastavili na dijelove u garaži…

Preuzmite sliku

U radionici su pronađeni i drugi dijelovi koji ne pripadaju ukradenom Porscheu: zračni jastuci, razna elektronika i elektronske naprave s priključkom. U radionici su im pronašli i ilegalni pištolj

Dvojica muškaraca (34) u subotu su na Srebrnjaku ukrala automobil Porsche Macan slovenskih registracija, koji su potom rastavili na dijelove u svojoj garaži.

U popodnevnim satima provalili su u stan iz kojeg su ukrali ključeve kojima su mirno sjeli u auto i odvezli se – prenosi policija.

 • Auto je vlasništvo slovenske firme sa sjedištem u Ljubljani.

  Policija je na temelju istraživanja i informacija dobivenih od oštećenih vlasnika, ubrzo došla do automobila kojeg su pronašli u garažnoj radionici na području Dubrave.

  U radionici su zatekli dvojicu muškaraca kako rastavljaju automobil te ih odmah uhapsili.

 • Policija je auto zatekla u djelimično rastavljenom stanju. Demolirana je plastika i kokpit, koji su pronađeni u gepeku automobila.

  U radionici su pronađeni i drugi dijelovi koji ne pripadaju ukradenom Porscheu: zračni jastuci, razna elektronika i elektronske naprave s priključkom.

 • Također, kod osumnjičenih je pronađen i ilegalni pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.

  Osumljičeni su privedeni i protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom sudu u Zagrebu.

  Iako dovršeno za ovo kazneno djelo, policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja mogućih drugih kaznenih djela koja su počinili muškarci. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,