Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: U sudaru dva glisera teško ozlijeđen maloljetnik iz Poljske

Preuzmite sliku

U sudaru dva glisera u krčkom akvatoriju teže tjelesne ozljede zadobio je mlađi poljski član posade, saopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nacionalna Središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jutros dojavu djelatnika Lučke ispostave Krk o težoj pomorskoj nesreći sa jednom teže ozlijeđenom osobom koja se dogodila sinoć u moru ispred lokalnoga kampa na otoku Krku, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Rijeka i Pomorsku policiju.

 • gliser1
 • Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je da se sudar dva plovila dogodio sinoć, 20. srpnja u 20.30 sati na udaljenosti od oko 300 metara od obale lokalnoga kampa u mjestu Ježevac, a nesreća se dogodila isključivo zbog nesmotrenosti obojice voditelja plovila kojma su na nedovoljnoj međusobnoj udaljenosti izvodili takozvani ‘cik-cak’ pri brzinama u rasponu 25 – 30 čvorova, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do sudara, odnosno ozlijeđivanja jednoga od članova posade.

  U sudaru su sudjelovali A.P., poljski državljanin koji je upravljao vlastitim plovilom tipa gliser naziva “Amisaim” dužine 6,5 metara, pogonjen vanbrodskim strojem snage 147 kW, poljske zastave sa tri člana posade te R.W. koji je upravljao vlastitim plovilom, također gliserom naziva „Igor“, dužine 5,2 metra koji je pogonjen vanbrodskim strojem snage 95,6 kW, poljske zastave sa jednim članom posade K.J.B. , maloljetnim poljskim državljaninom koji je u ovoj pomorskoj nesreći nažalost zadobio teške tjelesne ozljede te je medicinski zbrinut u riječkoj dječnoj bolnici Kantrida“, navedeno je u saopćenju.

  Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,