Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Studentici koja živi u teškim uslovima anonimni mladić poklonio auto, tu nije stalo…

Preuzmite sliku

Zakotrljalo se jedno veliko dobro djelo u moru negativnih vijesti.

Josipa Pavušek (24) je studentica veterine iz Hotnje u blizini Velike Gorice u Hrvatskoj i živi u teškim uslovima. Brine o bolesnom ocu, majci i bratu s posebnim potrebama. Uz to što studira i radi te na posao i faks putuje autobusom. Mladić velikog srca koji je želio ostati anoniman odlučio joj je to olakšati iznenadivši je poklonjenim automobilom.

– Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, po meni (nama) je poslao Josipi automobil na poklon. Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne dijelove i svoj rad. Hvala dečki – napisala je njezina sugrađanka Marija Šapina Gale iz udruge VG Legacy na Facebooku uz video koji pokazuje koliko je Josipa bila iznenađena.

Uz automobil, anonimni mladić poslao joj je 2000 kuna za prepis i ostalo što je potrebno porodici.

Nakon objavljene priče o Josipi i poklonjenom automobilu, zakotrljalo se klupko dobrote – jedan čovjek je Josipi pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, a ubrzo se uz pakete hrane koji su pristigli na njezinu adresu javio i drugi čovjek koji je Josipi poklonio bon od 5000 kuna za uređenje kuhinje, s obzirom na to da uslovi u njihovoj kući nisu bili dobri.

Priča o studentici Josipi ubrzo se proširila i izvan granica velikogoričkog kraja.

– Pročitao sam da je kuća još uvijek u lošem stanju pa evo rado bih pomogao u nečemu ako ima potrebe. Spreman sam odvojiti svoje vrijeme i znanje da pomognem, također i materijal za izvođenje potrebnih radova sam spreman platiti. U videu sam vidio da je kuća u lošem stanju i da su potrebni radovi pa se stavljam na raspolaganje da učinim nešto po tom pitanju, makar svojim radom, ako ne novčano. Cura se bori, mlada je, roditelji su bolesni i trebaju pomoć. Zašto ne bih pomogao kada mogu pomoći. Mene to ne košta puno, a njoj sigurno puno znači – rekao je za VG Danas dugoselski obrtnik koja se bavi kompletnim adaptacijama kuća i stanova i popravlja sve od struje, vode, grijanja pa do keramike i parketa. I on je kao i ostali dobročinitelji, želio ostati anoniman.

No pomoć Josipi ni tu nije stala.

Djevojka koja radi u butiku želi joj pokloniti novu odjeću, vlasnik jedne velikogoričke teretane poklonio joj je polugodišnje članstvo, a jedan gospodin pranje i poliranje auta…

– Zakotrljalo se jedno veliko dobro djelo u moru negativnih vijesti. Sretna sam što uspijevam donijeti bar malo dobroga među ljude i potaknuti ih da čine dobra djela – zaključila je Marija. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje