Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Sin osumnjičen da je ubio oca sjekirom na spavanju, prijeti mu od 21 do 40 godina zatvora

Preuzmite sliku

Dvadesetogodišnjem Igoru Vukadinoviću je Županijski sud u Karlovcu odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je sjekirom ubio oca na spavanju.

Istražni sudija Ante Ujević je potvrdio da je mladić osumnjičen za posebno teško krivično djelo za koje zakon predviđa kaznu od 21 do 40 godina zatvora.

On je naveo da se osumnjičeni branio ćutanjem i da nije priznao krivično djelo.

Županijsko tužilaštvo je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je dvadesetogodišnjak osumnjičen da je juče u porodičnoj kući u mjestu Rapain Klanac zadao udarce u glavu oca koji je spavao i nanio mu povrede od kojih je umro na licu mjesta.

Ujević je potvrdio da je ubistvo počinjeno sjekirom, prenose hrvatski mediji.

Pored sumnje da je ubio oca, pritvor mladiću je određen i zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da utiče na svjedoke.

“Treba ispitati više svjedoka, a kako su to sve njegovi susjedi i rodbina treba otkloniti tu opasnost”, rekao je sudija Ujević.

Pedestdvogodišnji Nikola Vukadinović juče u porodičnoj kući u Rapainom Klancu, opština Brinje, zadobio više udaraca po glavi od kojih je umro na licu mjesta, a tužilaštvo je navelo da je utvrđeno da su udarci žrtvi nanesni nekim oruđem i da je nedvosmisleno preminuo nasilnom smrću.

Hrvatski mediji juče su javili da je ubijeni Vukadinović vlasnik OPG-a (porodičnog poljoprivrednog imanja) koji je u mjestu kod Otočca živio sa dvadesetogodišnjim sinom i desetogodišnjom kćeri, a ima još jednu odraslu kćer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje