Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Šestero djece jučer zbog opijanja završilo u bolnici, najmlađi je popio litru votke

Preuzmite sliku

Dječak (14) u Zagrebu popio je jučer litru votke tokom proslave zadnjeg dana škole i završio u bolnici. Odvezen je u Klaićevu, gdje je zaprimljen u vrlo teškom stanju. Osim njega, još petero djece primljeno je u bolnicu zbog intoksikacije alkoholom, prenosi Index.hr.

Prema riječima ravnatelja Klaićeve, dječak je danas bolje.

“Ukupno je jučer zaprimljeno šestero djece s intoksikacijom etilnim alkoholom. Svi su dobro, četvero je otpuštenih. U toku je otpust zadnja dva pacijenta“, kazao je Goran Roić, direktor Klaićeve bolnice za portal HRT-a, dodavši kako su toksikološki nalazi na droge kod maloljetnika bili negativni.

Nad maloljetnicima su obavljene, kaže nam, standardne mjere dijagnostike i terapije, jedna lavaža (ispiranje) želuca. Najmlađi pacijent je 2006. godište, 8. razred.

“Svi roditelji su obaviješteni, došli su u bolnicu, a jedan je pacijent pri prijemu bi agresivan no brzo se primio“, kaže direktor Roić.

Stotine maloljetnika slavile na Jarunu i Bundeku, posljednji su dani škole

Podsjetimo, stotine maloljetnika ovih dana na Jarunu i Bundeku, ali i po brojnim zagrebačkim parkovima, slave posljednje dane škole. Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo apelovala je na roditelje da dođu po djecu.

“Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima, nažalost, ima i mlađih”, kazala je, dodavši da su u koordiniranoj akciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom, pa čak i Državnim inspektoratom.

“Međutim, ne možemo pokriti sve dijelove Grada jer se slavlja održavaju u različitim parkovima na cijelom području Grada Zagreba. Nažalost, informacije koje dolaze do nas su da ima puno zlouporabe alkohola na tim proslavama. Već smo imali nekoliko slučajeva intoksikacije, od toga jednu vrlo tešku intoksikaciju maloljetnika od 14 godina, koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve djece, koji znaju da su im djeca na zabavama, da krenu prema svojoj djeci, da ih preuzmu i odvedu njihovim kućama.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,