Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Sa lažnom diplomom radila 10 godina u srednjoj školi kao profesorica

Preuzmite sliku

Protiv 41-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, navode iz PU.

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je pronađena još jedna falsifikovana diploma putem koje zasnovan radni odnos profesora u srednjoj školi u Županji, prenosi Večernji.

Prema navodima policije temeljem naloga Općinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima, policijski službenici kriminalističke policije PU proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela falsifikovanje isprave.

Ona je 2009. godine, s ciljem nezakonitog sticanja prava prijave na konkurs, a kasnije i samog zaposlenja na radno mjesto profesora u srednjoj školi u Županji, izradila „Potvrdnicu“ kojom navodi kako je položila sve ispite na fakultetu i stekla stručno zvanje profesora te je takvu falsifikovanu javnu ispravu upotrijebila u pravnom prometu kao istinitu u više navrata.

– Temeljem te falsifikovane isprave, 2009. godine je zasnovala radni odnos na određeno vrijeme, a potom 2011. godine i na neodređeno vrijeme u istoj srednjoj školi, gdje je bila zaposlena do kraja maja 2020. godine. Protiv 41-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom tužilaštvu u Vinkovcima, navode iz PU. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje