Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Privatne plaže ne postoje, ali ih na Bookingu nudi 1.500 iznajmljivača

Preuzmite sliku

Hrvatska bruji o bahatom muškarcu koji je uzurpirao pomorsko dobro u Drveniku Velom. Pozvale su ga njegove gošće iz Češke, ljute što su na plaži zatekle dvije žene. Čehinjama je, naime, obećana privatna plaža, kakva u susjednoj zemlji zapravo ne može postojati, ali ih mnogi ipak nude.

“Ajde, stavite me u medije. Ajde, stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže…”, vikao je muškarac, uz salvu uvreda i psovki putem videopoziva koji se odvijao preko mobitela koji je držala Čehinja.

U Hrvatskoj ne može postojati pojam privatne plaže, stoga fascinira lakoća kojom se muškarac razbacuje samim tim pojmom.

No očito je da on nije jedini koji tako shvaća plažu koja se nalazi ispred njegove kuće. Naime, Hrvatima nije strano na Booking.comu zakačiti opciju da imaju privatnu plažu, piše Index.hr.

Već letimičan pogled na ovu poznatu stranicu za online rezervaciju smještaja pokazuje da Hrvati često uz svoj smještajni objekt prijavljuju privatnu plažu. Dakle, kad se na stranici Booking.com sortiraju smještajne jedinice konkretno prema pojmu “privatna plaža” – izađe fascinantna brojka od njih 1574.

Inače, uz tekstualni opis na nekim objektima se ne navodi kako oni imaju privatnu plažu iako su objekti sortirani uz rečeni parametar, no neki se izričito reklamiraju kao oni koji imaju privatnu plažu, pa spominju pojam privatne plaže uz primjerice restorane, parking ili besplatni WiFi.

Kako to već ide na ovakvim stranicama, naravno da sveukupnu brojku treba uzeti sa zrnom soli, ali sve i da se isključe oni koji su takav opis stavili iz neznanja, slučajno ili kako već, radi se o popriličnom broju onih koji svojim gostima nude ono što se gostima nuditi ne može.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,