Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Pred turistima istresao punu kantu fekalija u more

Stariji muškarac donio je kantu punu fekalija na plažu Rezalište u mjestu Brodarica i ispraznio ju je u more ispred mnogobrojnih turista, piše Šibenik.in.

“Sunčali smo se tu ispred pekare i odjednom je sve počelo smrdjeti. Kad smo se digli pogledati šta se zbiva, on je sve to već iskrenuo i prao kantu rukama! Katastrofa. Kasnije je odšetao prema glavnoj cesti, neki je domaći… Dakle taj je stariji ‘gospodin’ iskrenuo kantu punu fekalija i na naše ‘sramite se’ odgvorio sa ‘sramite se vi’ i bez pardona otišao”, ispričala je jedna od svjedokinja nemilog događaja koja je sve snimila, javlja Šibenik.in.

Fekalije su još dvadesetak minuta nakon toga plutale po plićaku, izjavila je svjedokinja. Šibenski komunalni redari ustvrdili su kako će na snimkama nadzornih kamera provjeriti što se dogodilo.

Ukoliko komunalni redari zateknu nekoga da spušta fekalije ili neki drugi otpad baca u more, tražit će na uvid dokumente i a po utvrđivanju identiteta slijedi prekršajni postupak jer se za fizičku osobu kazna za to djelo može popeti i do 2.000 kuna (oko 500 KM).

“Pazite, nije to bezazlena kazna. Neko koristi javnu gradsku plažu da isprazni kantu fekalija”, rekao je šibenski komunalac Bore Rončević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje