Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Poznata lica s estrade otvorili prvi gay bar u Dubrovniku

Preuzmite sliku

Naime, među poznatim estradnim licima našli su se dizajnerica Matija Vuica, kuma kluba Gianna Apostolski, dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Na svečanom otvorenju prvog gay bara ‘Milk’ u Dubrovniku sinoć su partijali brojni poznati Hrvati. Violončelistica Ana Rucner i queer performans umjetničkog kolektiva House of Flamingo zabavljali su i više nego dobro raspoloženu ekipu.

Naime, među poznatim estradnim licima našli su se dizajnerica Matija Vuica, kuma kluba Gianna Apostolski, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i Andrija Seifried, koji se obukao u Mani Gotovac i imao zadatak da izreže tortu povodom otvorenja čime je nasmijao okupljene.

Podsjetimo, Dubrovnik je za novu sezonu 2022. dobio svoj prvi gay bar. Riječ je o novom, prvom gay baru smještenom u staroj jezgri grada između kamenih ulica i historijskih građevina.

U želji da ponude nešto što doista nedostaje Dubrovniku, vlasnici su se potrudili da interijer bara pretvore u nešto potpuno drugačije i autentično. Dubrovački ugostitelji inspiraciju su pronašli u londonskom members klubu Annabel's.

Prostorom Milk bara tako dominiraju ogledala, baršun, šaroliko cvijeće, životinjski uzorci, kao i drugi neizostavni detalji koji podsjećaju na popularna mjesta svjetskih metropola. U cijeloj ovoj priči oko uređenja, posebna je pažnja posvećena ozvučenju, klimatizaciji i ventilaciji te raskošnoj ambijentalnoj rasvjeti.

Cjelokupno uređenje interijera potpisuje arhitekt Bojan Šupeljak.

Svima koji su učestvovali u ovom projektu najbitnije je da se gosti osjećaju ugodno, a uvjereni su da će ovaj šaroliki koncept slijediti i brojni drugi gradovi širom hrvatske obale. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,