Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Poljak poslao supruzi fotografije s Biokova pa nestao, traže ga već drugi dan

Preuzmite sliku

Hrvatska gorska služba spašavanja traga za stranim državljaninom na Biokovu, a pripadnicima makarskog HGSS-a u subotu su na ispomoć došli i pripadnici HGSS-a iz Splita i Dubrovnika.

“Na terenu je 36 ljudi, vrući je dan, jedan od najtoplijih ove godine, što otežava cijelu situaciju”, rekao je za Hinu načelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

“U toku je potraga za stranim državljaninom kojem se gubi trag od petka 31.07.2020. u 15:00 sati, a zadnja poznata lokacija nestale osobe je predio između Bukovca i Sv. Ilije. U trenutnu nestanka osoba je imala sportske tajice, bijelu majicu, plavo bijelu kapu i sportski sat na ruci.

U slučaju da posjedujete informacije o njoj, ili ste planinar koje se susreo s osobom, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 112 ili 00385912130112. Također, informacije možete dostaviti i putem naše stranice”, objavio je HGSS na svojim stranicama.

U pomoć stigao i helikopter

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan  zajedno s pripadnicima HGSS-a sudjeluje u  potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu, izvijestili su u subotu popodne iz MORH-a.

Ista posada helikoptera  Mi-8 MTV1 je i jučer sudjelovala u potrazi sve do kasnih noćnih sati.

Zamjenik zapovjednika 395. eskadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade bojnik Stjepan Jović naglasio je kako je akcija vrlo zahtjevna.

“Danas smo pretraživali zapadni dio i vrhove Biokova na visini oko 1600 metara. U tri navrata na planinu smo prevezli i 30 pripadnika HGSS-a i zajedničkom naporom činimo sve kako bismo pronašli nestalu osobu”, rekao je Jović.

Osim helikoptera, u potrazi sudjeluje i nekoliko dronova.

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

“Strani je državljanin s planine supruzi poslao nekoliko fotografija, no već se neko vrijeme ne javlja. Zabrinuta supruga inicirala je potragu”, rekao je Ante Kukavica za medije.

Makarski HGSS sinoć je počeo tragati za stranim državljaninom, na izuzetno strmom dijelu planine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,