Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska policija stigla u Beograd nakon pronalaska tijela za koje se sumnja da je Matej Periš

Preuzmite sliku

Delegacija hrvatske policije danas popodne stigla je u Beograd, a predvodi je pomoćnik glavnog načelnika policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, prenosi Index.hr

Gerovac je bio i na čelu tima koji je u januaru bio u Beogradu i nakon povratka u Zagreb, 12. januara, održao je konferenciju za novinare na kojoj je detaljno govorio o potrazi za Matejem Perišem i saradnji sa srpskom policijom.

U Beograd će uskoro krenuti i Matejev otac Nenad Periš koji je jutros primio tužne vijesti.

Vezano | Kapetan broda koji je pronašao tijelo: “Na tenisici mladića je slovo V, isti znak kao i na Matejevoj obući”

 • – Moram da završim protokolarne stvari i doći ću što prije – rekao je za Blic.

  On se zahvalio i svim ljudima na podršci.

  – Zahvaljujem se svima na molitvi i brizi. Toliko je bilo iskrenog saosećanja tokom potrage, to nikad neću zaboraviti jer to mi je jako značilo. Hvala svakom ponaosob, svakom vjerniku, običnom, čovjeku, svešteniku, policiji, novinaru. Svima posebno hvala i svakoga grlim. To što su imali saosjećanja, što su svi željeli da Matej bude pronađen. To nikada neću zaboraviti koliko god bol bila teška – kaže Nenad.

  Vezano | U Dunavu pronađeno beživotno tijelo, vjeruje se da je riječ o Splićaninu Mateju Perišu 

  Podsjetimo, jutros je objavljeno da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno tijelo mlađeg muškarca koji odgovara opisu nestalog Mateja Periša. Kako smo saznali, na tijelu mladića pronađen je srebrni sat, tamna majica sa aplikacijom, farmerke i jedna bijela patika, a u džepu mobilni telefon. Još jedna je potvrda da je u pitanju on, jer je signal s njegovog telefona u kobnoj noći posljednji put lociran kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je mobilni bio kod njega kada se našao u vodi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje