Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska policija objavila snimke obračuna sa navijačima na autoputu

Preuzmite sliku

Na snimcima se vide deseci navijača koji trče u jednom smjeru, dok su iza njih specijalci. Huligani su bacali dimne bombe

Hrvatska policija objavila je nekoliko videosnimaka sukoba sa navijačima na autoputu nadomak Zagreba.

Na snimcima se vide deseci navijača koji trče u jednom smjeru, dok su iza njih specijalci. Huligani su bacali dimne bombe.

Na drugim videosnimcima vidi se kako su na policiju bacali predmete i vatrogasne aparate, a neko je mahao lancem.

Vatrogasnim aparatima napravili su dimnu zavjesu.

“Dana 21. maja oko 21.35 sati, tokom organizovane pratnje oko 1.600 navijača HNK ‘Hajduk’ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta ‘Desinec’ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje”, objavili su iz policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,