Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Pokušaj otmice dječaka s plaže

Na velikoj plaži u Omišu, središnjem gradskom kupalištu, za sada nepoznati strani državljani uzeli su dvogodišnjeg dječaka u četvrtak poslijepodne.

Iskoristili su gužvu, dječju zaigranost i trenutak roditeljske nepažnje, zgrabili mališana te se zaputili – niko ne zna gdje, javlja Slobodna Dalmacija.

Dječakova nešto starija prijateljica, s kojom se do tada igrao u pijesku, primjetila je da dječaka nema. Odnosno, primjetila je nepoznatu osobu kako u naručju odnosi dječaka (koji je za potrebe teksta nazvan Mladen) i odlazi prema obližnjem parkiralištu.

Počela je vikati: “Mama, mama, neka je teta odvela Mladena!” No, majke nije bilo u kafiću na plaži već je njena prijateljica počela tražiti dječaka, koji, srećom, ima crvenu kosu pa ga ja bilo lakše uočiti. I ugledala ga je, u naručju nepoznate žene, za koju samo pretpostavljaju da je strankinja. Prijateljica je potrčala za njom i istrgnula joj Mladena iz naručja, a ova se na to samo – nasmijala.

Takav su slijed događaja Slobodnoj Dalmaciji ispričali dječakovi roditelji koji su odmah pozvali policiju. No, nepoznata je otmičarka, sa svojim društvom, jednom ženskom i dvije muške osobe, do njihovog je dolaska nestala s plaže.

“Žena koja je otela mog sina ima oko 45,50 godina i tetovirana je po rukama. Želimo upozoriti druge roditelje da obrate pažnju kada su na plaži jer se u sekundi svašta može dogoditi”, poručuju Mladenovi roditelji.

U PU splitsko-dalmatinskoj o “otmici u Omišu” službeno nemaju nikakvih saznanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,