Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska pokrenula kampanju za strance koji žele da se dosele

Preuzmite sliku

Hrvatska je jedna od prvih članica Evropske unije koja je regulisala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je novu promotivnu kampanju “Croatia, your new office!” s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.

Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, sprovoditi i na Facebooku i Twitteru, s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva.

U sklopu kampanje na web stranici croatia.hr, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Iz HTZ-a su podsjetili da je Hrvatski sabor usvojio Zakon o strancima prema kojem se “digitalnim nomadima” može odobriti privremeni boravak u zemlji u trajanju do godine dana.

Podsjetimo, vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio je upravo temi digitalnih nomada i uslovima koje stranci moraju da ispune kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada, a ugledni časopis Forbes je u francuskom i američkom izdanju objavio članak o Hrvatskoj kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje