Subota, 22. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Odlučio napakostiti komšijama pa naručio 500 paketa na njihova imena

Dotični je u razdoblju od oktobra 2018. do marta 2019. godine u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem…

Pripadnici kriminaliteta PU istarske završili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i utvrdili kako je počinio kazneno djelo računarskog lažiranja i nedozvoljene upotrebe ličnih podataka.

Naime, dotični je u razdoblju od oktobra 2018. do marta 2019. godine u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem, pri čemu je koristio lične adrese elektronske pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih komšija, a u komunikaciji se prilikom kupovine služio njihovim imenima.

Na taj način komšjama su neprestano dolazili paketi koje oni nisu naručivali. Sveukupno ih je bilo više od pet stotina, svakakvih dimenzija i sadržaja, a sve kako bi im napakostio. Naravno te pakete niko od njih nije preuzeo jer ih trebalo platiti, no onda je jedan od komšija doslovno poludio i sve prijavio policiji, piše 24sata.hr.

Njima nije dugo trebalo da odmotaju klupko i pronađu krivca. Obzirom da je protivno zakonskim propisima 43-godišnjak koristio lične podatke fizičkih osoba i lažirao računarske podatke, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,