Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Na autocestu Rijeka-Zagreb sletio avion, otkriveno i zašto

Preuzmite sliku

Avion nije prouzrokovao sudar i niko u incidentu nije ozlijeđen. HAK navodi kako se zbog nesreće između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednom saobraćajnom trakom

Na autocesti Zagreb-Rijeka, između Vrboskog i Ravne Gore, manji sportski avion sletio je na saobraćajnicu. Čitatelji 24sata.hr koji su se u tom trenutku nalazili u automobilu snimili su prisilno slijetanje. Svi su ostali u šoku.

– Počeo je kružiti po nebu iznad nas, spustio se vrlo nisko, ali još uvijek smo mislili da je to normalno, onda smo shvatili, pa on će tu stvarno sletjeti! Malo je vijugao po sredini ceste dok se krilom nije zabio u desnu ogradu i ostao u zaustavnom traku, iz aviona su izašli žena i muškarac prestravljeni – rekao je čitatelj koji je snimio video.

  • Kako se saznaje u avionu koji je prisilno sletio bila je učenica srednjih godina te nastavnik T.G., iskusan dugogodišnji pilot. Otkazao im je motor u zraku. Inače, plan im je bio da lete do Grobnika i ondje odrade par slijetanja te se vrate u Zagreb.

    Srećom, slijetanje aviona nije prouzročilo sudar i niko u incidentu nije ozlijeđen. HAK navodi kako se zbog nesreće između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednom saobraćajnom trakom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,