Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. juna

Preuzmite sliku

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović najavio je u četvrtak na sjednici hrvatske Vlade moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

“S obzirom na to da posljednjih dana dolazi do pada broja oboljelih od koronavirusa, provode se odgovarajuće pripreme vezane za moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. juna pa će se zato idućih dana provoditi pilot projekti raznih događaja”, rekao je Božinović.

Prvi pilot projekt je poslovni domjenak na kojem bi sudjelovale osobe vakcinisane s dvije doze vakcine, a održat će se danas od 18 do 20 sati.

Drugi projekt je svadbena svečanost koja bi okupila oko 120 sudionika i održat će se 15. maja. Na njoj će sudjelovati osobe koje su primile dvije doze vakcine, koje su unutar 180 dana preboljele covid ili osobe koje imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Sedmicu dana nakon događaja sudionici će se testirati PCR testovima u HZJZ-u, a pokaže li se da nije bilo prijenosa zaraze razmotrit će se načini popuštanja mjera za takve događaje, kaže Božinović. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,