Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Međunarodna smotra folklora privlači velik broj posjetitelja (FOTO)

Preuzmite sliku

Tokom četiri dana održavanja 50. Međunarodne smotre folklora (MSF) u Zagrebu može se vidjeti muzičko-scenske priredbe brojnih folklornih kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i hrvatskog iseljeništva te iz deset zemalja svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Ove godine MSF obilježava svoju 50. jubilarnu godišnjicu i po svojoj tradiciji spada među najstarije zagrebačke festivale, pa je stoga ove godine proglašena i hrvatskim nacionalnim festivalom.

Posjetitelji imaju prigodu svaki dan od 20. do 24. srpnja na glavnoj pozornici koja se nalazi na Trgu bana Jelačića od 10 i od 20 sati besplatno pogledati folklorne nastupe etabliranih folklornih ansambala.

Osim na glavnom gradskom trgu, program se održava i na ljetnoj pozornici Gradec i u crkvi sv. Katarine, u Gornjogradskoj gimnaziji te u Zagrebačkom plesnom centru, a izložba „Smotre folklora i simboli identiteta“ u Etnografskom muzeju.

Svečana priredba povodom 50. jubileja održava se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu, 21. jula 2016. u 20 sati uz izravan televizijski prijenos.

Nastupe na kojima se mogu vidjeti nošnje te plesne i glazbene tradicije iz hrvatskih regija, iz hrvatskog iseljeništva i iz deset zemalja svijeta svakodnevno prati velik broj posjetitelja među kojima značajan dio publike čine turisti, velik dio njih iz azijskih zemalja.

Ove godine zagrebačkoj publici predstavili su se: Bugarska, Egipat, Francuska, Irska, Italija, Slovačka, Španjolska, Indonezija, Kanada, Makedonije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: