Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Majka odbila liječiti dijete, koje je preminulo, a novac za pomoć potrošila sama

Preuzmite sliku

Kantonalno državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka grubo povrijedila prava djeteta, a terete je i za kazneno djelo utaje.

Kako je objavilo Kantonalno državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, optužnicom se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta (2008.) od 24. januara 2019. do 2. maja 2019., u Zagrebu, grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Odbila voditi dijete na liječenje, preminulo je

Tereti se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Prikupila gotovo milion kuna pomoći za dijete, na sebe potrošila više od 422 hiljade

Tereti se i da je od 8. augusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,