Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Koze u Istri hodale po krovu restorana

Dok su hodale po krovu razbile su nekoliko crepova, te je sasvim nejasno zašto su koze baš izabrale krov. Istarska policija rekla nam je kako su policajci zatekli osam koza i tri ovce

Prolazio sam tom ulicom i malo zastao. Koze u tom mjestu nisu ništa čudno. Ali baš da su na krovu? E to nisam nikad vidio, rekao je za 24sata čitalac koji je snimio video u srijedu oko 16 sati u Červar-Poratu kraj Poreča.

 • Radi se o apartmanskom naselju, a koze su bile na krovu koji je blizu apartmana i restorana.

  – Bilo ih je nekoliko. Dok su hodale po krovu razbile su nekoliko crijepova – priča čitalac kojem nije jasno zašto su koze baš izabrale krov.

 • Popele su se tako što je jedan dio krova dosta nisko – dodao je.

  Istarska policija istakla je kako su dojavu o kozama i ovcama na krovu dobili oko 16.30 sati te da su zatekli nekoliko ovaca i koza, čiji je vlasnik trenutno nedostupan te je brigu o životinjama preuzeo 26-godišnjak.

 • – Policijski službenici su obavijestili komunalnu službu Grada Poreča i nadležnu veterinarku inspekciju radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti – rekli su u policiji.

  Prema nezvaničnim saznanjima portala 24sata, vlasnik kafića je u zatvoru te je nedostupan za brigu o životinjama, a policija je na mjestu dogadjaja zatekla osam koza i tri ovce. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,