Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Kod Rovinja priveden Nijemac, snimao djecu na plaži kamerom u olovci

Preuzmite sliku

Za kazneno djelo iskorištavanja djece za prostituciju prijavljen je 44-godišnji Nijemac koji je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju kod Rovinja s kamerom integriranom u hemijsku olovku snimao i fotografisao djecu bez odjeće, izvijestila je istarska policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 44-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju.

  • Snimao djecu bez odjeće kamerom u olovki

    Policija ga tereti da je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju na području Rovinja, uprkos zabrani snimanja i fotografiranja, s kamerom koja je integrisana u hemijsku olovku snimao i fotografisao djecu bez odjeće.

  • Njegovo sumnjivo ponašanje primijetio je gost kampa koji je obavijestio zaštitara, a ubrzo je na mjesto događaja pristigla i policija. Od muškarca su oduzeti kamera, dva mobitela i laptop te su policijski službenici obavili pretrage vozila i snimljenog materijala.

  • Budući da je utvrđena sumnja da je državljanin Njemačke počinio kazneno djelo, policijski službenici su u nedjelju u večernjim satima priveli osumnjičenog uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu Policijske uprave. (Hina)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje