Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Kod putnika iz BiH na granici otkriveno 45 lažnih korona-testova

Preuzmite sliku

Štab civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 14 novih slučajeva zaraze korona virusom i jednoj umrloj osobi, a policija je saopćila da je prošlog vikenda na graničnim prijelazima zatekla 45 osoba s falsifikovanim PCR testovima.

U toj je županiji dosad oboljelo 7619 ljudi, a još se liječi njih 168. Među 61 osobom na bolničkom liječenju devet ih treba potporu respiratora. Prema podacima Štaba civilne zaštite, sedmodnevna incidencija u toj županiji pada već pet sedmica i trenutno je 135 novooboljelih na 100.000 stanovnika. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 720 osoba.

Proteklog je vikenda na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška otkriveno 45 krivotvorenih PCR testova. Te testove zdravstvenih ustanova iz Bosne i Hercegovine imali su uglavnom državljani te zemlje.

U Požeško-slavonskoj županiji registrovana je tek jedna novooboljela osoba. U toj je županiji trenutno pozitivno 160 osoba, od kojih je 29 na bolničkom liječenju. U samoizolaciji je 300 ljudi. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje