Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Dvojica mladića zlostavljali djevojčicu

Preuzmite sliku

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Druge policijske stanice Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka iz Splita, koji su 19. maja na štetu maloljetnice ostvarili obilježja kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i spolne zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina.

Djevojčica je bila u parku, gdje su je oko 18 sati vidjela dva mladića.

“Oni su je poznavali i dobro su znali koliko ima godina. Nije željela poći s njima, ali oni su bili, kako doznajemo, vrlo nametljivi i uporni. Došla je s njima do zgrade, a oni su je potom ugurali u lift, a zatim i stepenicama odvukli na krov nebodera. Zaključali su se. I tad za djevojčicu počinje najstrašnija noćna mora. Obojica joj odmah u startu upućuju aluzije na seksualni odnos, a to polako seže i do njihova prijedloga: “Ili ćeš biti sa mnom ili s njim ili s obojicom”, piše Slobodna Dalmacija.

S djevojčicom e navodno bila i njena prijateljica, koju su ostavili ispred zgrade i onemogućili joj da krene za njima. Kako se nije u dogovoreno vrijeme vratila kući, njen brat je krenuo u potragu za njom. Brat je uspio pronaći i spasiti. Djevojčica je sutradan sve prijavila policiji.

Odvedena je na ljekarski pregled. Pronađeni su tragovi nasilja.  Splitsko Opštinsko državno odvjetništvo tražilo je za njih određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i žrtvu, što je sudac istrage Opštinskog  suda u Splitu prihvatio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,