Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Dobili unuka, a onda su im rodbina i komšije zatrpali dvorište plastikom i krpama

Danijela i Miro dobili su prvog unuka pa im je porodica‘ukrasila’ kuću svime što su našli. Ako ne završite u 24sata, onda ste amateri, našalio se djed Miro….

Cijeli dan smo čistili plastiku koju nam je sestra Diana (49) nabacala u dvorište zbog rođenja unuka Frana, govori ponosna baka Danijela (39) iz Donje Gračenice.

– Prije četiri dana smo dobili prvog unuka, malenog Frana. Na svijet je stigao nešto prije 14 sati, a kao stari običaj za vjenčanje ili rođenje djeteta ili unuka svi prijatelji i rodbina ‘ukrasili’ su nam kuću – govori Danijela sa smiješkom.

Sve je predvodila sestra Danijelina supruga Mire (43).

 • U porodici im je to već navika jer su Danijela i Miro to iznenađenje priredili Diani dosad već četiri puta, a sprema se uskoro i peti.

  – Ne zna šta je čeka, spremamo joj iznenađenje kao nikad dosad – govori Danijela za 24sata.hr.

  Čišćenje u pravilu traje čitav dan, a ponekad i duže.

 • U njemu sudjeluju i oni koji su bacali stvari te ‘ukrašavali’ kuću. To onda budu druženje i radna akcija u jednom. Puno je tu posla, ali nikome nije teško.

  Iako tradicija inače nalaže da kuća bude zasipana perjem, kao ni prije nekoliko mjeseci u Kutini, je zatrpana s hrpama plastike, najlona, vrpci iz starih videokaseta, krpama, poderanom odjećom i svime što im je palo pod ruku.

  – Baš su se potrudili – priznaje oduševljena Danijela. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,