Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Djevojku nestalu prije 19 godina pronašli u zamrzivaču, jedna osoba uhapšena

Preuzmite sliku

Nakon pronalaska mrtvog tijela za sada nepoznate osobe u subotu u kući u međimurskom naselju Palovec, jedna je žena uhapšena, potvrdio je u nedjelju medijima glasnogovornik Policijske uprave međimurske Nenad Risek.

“Kako postoje sumnje da je u zamrzivaču u obiteljskoj kući pronađeno tijelo ženske osobe rođene 1977. čiji je nestanak prijavljen 16. avgusta 2005. godine te sumnje da je počinjeno krivično djelo ubistva, u subotu, 16. februara, u večernjim satima je uhapšena 45-godišnjakinja sa šireg područja Općine Mala Subotica”, izjavio je glasnogovornik međimurske policije.

Dodao je da su za sada to sve službene informacije jer su u toku daljnja kriminalistička istraživanja, javlja Hina.

Međimurska policija u subotu je zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije o pronalasku leša nepoznate osobe u porodičnoj kući u Palovcu, u Novoj ulici. Uviđaj je u saradnji s policijom provela zamjenica županijske državne odvjetnice.

Mediji su povezali slučaj s nestankom Jasmine Dominić, rođene 1977. godine, koja je živjela na toj adresi, a nestala je, navodno, u Zagrebu. Neslužbeno se saznaje da je da je u vrijeme nestanka Jasmina živjela u kući s nekoliko godina starijom sestrom, a roditelji su radili u inostranstvu. Iako joj se svaki trag gubi 2000. godine, njezin je nestanak službeno prijavljen tek 2005. godine.

Policija je u subotu dvije osobe odvela na ispitivanje, a potom je 45-godišnja ženska osoba i uhapšena. Policija ne navodi o kome je riječ, a neslužbeno se saznaje da se radi o sestri nestale Jasmine Dominić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje