Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska diplomatkinja tvrdi da joj je profil na Facebooku hakiran

Preuzmite sliku

Sekretarka Ambasade Hrvatske u Berlinu Elizabeta Mađarević tvrdi kako je njen Facebook profil, na kojem su objavljivani rasistički i ksenofobni stavovi, hakiran.

“Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima dijelim politiku Vlade RH. Niko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu”, rekla je Mađarević u izjavi za Fenix Magazin.

Ona je izjavila kako se nalazi na odmoru van Hrvatske te kako joj trenutno ne pada na pamet ništa drugo osim podizanja tužbe protiv “onih koji šire neistinu”.

Mađarević smatra kako cilj napada nije ona nego Vlada RH i novi ministar vanjskih poslova Goran Grlić-Radman, koji je donedavno obnašao funkciju ambasadora u Berlinu.

Inače, portal Index.hr izvijestio da je ova hrvatska diplomatkinja, na svom profilu na Facebooku širi rasističke stavove, piše o “bijeloj Evropi” i o tome kako je samo takva Evropa “čista”, širi antimigrantske teze, napada prava LGBT zajednice itd.

Zbog toga je hitno pozvana u Zagreb, a Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova oštro se ogradilo od stajališta koje je na društvenim mrežama objavila ona. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje